HelloFresh
topBanner
Varkenshaas met zomerse salade

Varkenshaas met zomerse salade

met krieltjes en gegrilde nectarine

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Nectarine

14 stuks

Radijs

200 g

Varkenshaas

500 g

Krieltjes

60 g

Gemengde sla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Komkommer

Zelf toevoegen

2 tl

Extra vierge olijfolie

¼ stuks

Groentebouillon

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2362 kJ
Energie (kcal)565 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.

2

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.

3

Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne plakken. Snijd de nectarine in parten.Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur (zie TIP).

4

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing.Voeg de gemengde sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Serveer met de nectarine.