Skip to main content
Savanne-tomatensoep geïnspireerd op Timon
Savanne-tomatensoep geïnspireerd op Timon

Savanne-tomatensoep geïnspireerd op Timon

met kaascroutons

4.6
(70)

Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst 3 soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gerst
Gluten
Haver
Rogge
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Paprikapoeder

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Gluten, Haver, Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2265 kJ
Energie (kcal)541 kcal
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten42.2 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels17.1 g
Eiwitten16.3 g
Cholesterol15 mg
Zout2.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1146.1 mg
Calcium69.8 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Soep maken
2
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, het paprikapoeder en de Siciliaanse kruidenmix 1 minuut. 
  • Voeg de wortel, tomaat, cherrytomaten en zongedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten verder.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Croutons maken
3
  • Snijd ondertussen het broodje in blokjes van 1 cm en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de oregano toe, besprenkel met olijfolie en schep goed om.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en strooi de kaas erover.
  • Bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Serveren
4
  • Voeg de honing toe aan de soep. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommen. Garneer met de zure room. 
  • Bestrooi met de croutons en breng flink op smaak met zwarte peper.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders