Skip to main content
Hotdog met frisse salade
Hotdog met frisse salade

Hotdog met frisse salade

kies en mix toppings: gefrituurde uitjes, appel, tomaat en meer!

4.0
(102)

Je kunt serveert je broodje worst vandaag met zowel zachte gekaramelliseerde ui als crunchy gefrituurde uitjes - aan textuur geen gebrek!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gluten
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

1 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Uienchutney

½ stuk(s)

Appel

30 gram

Veldsla

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten, Rogge)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3127 kJ
Energie (kcal)747 kcal
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels7.5 g
Eiwitten25.4 g
Zout1.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium192.5 mg
Calcium33 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten. Keer regelmatig om.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Ui karamelliseren
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middellaag vuur. Bak de ui 8 - 10 minuten. 
  • Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn. Voeg daarna de suiker en de uienchutney toe. Verlaag het vuur en laat de ui 1 minuut rustig karamelliseren, of tot de suiker gesmolten is. 
  • Bak ondertussen het hotdogbroodje 4 - 5 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de veldsla toe en schep om.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel en tomaat in blokjes.
Serveren
4
  • Serveer de appel, tomaat, gekarameliseerde ui en gefrituurde uitjes in aparte kommen.
  • Snijd de hotdogbroodjes open.
  • Verdeel de hotdogbroodjes en worsten over de borden.
  • Laat iedereen zelf de hotdog en salade maken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders