Skip to main content

Tomatensoep met balletjes en croutons

tomatensoep met balletjes! Wie wordt er niet blij van? Deze versie is met kipgehaktballetjes

Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

2 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Pruimtomaat

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Laurierblad

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)2711 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten40.6 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten33.2 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels13 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.1 g
Potassium514 mg
Calcium88 mg
Iron0.8 mg

Instructies

1

Bereid de bouillon. Snijd de peen in kleine blokjes en de selder in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui samen met de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de wortel en de selder toe en bak 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de tomaat en pruimtomaat in grove stukken en hak de krulpeterselie fijn. 

3

Verlaag het vuur en voeg de tomatenpuree, pruimtomaat, tomaat en laurierblad toe. Laat alles 2 - 3 minuten bakken. Blus af met de zwarte balsamicoazijn, de cherrytomaten en de kippenbouillon. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 - 15 minuten koken. Draai ondertussen 12 kleine gehaktballetjes per persoon en snijd de ciabatta in blokjes.

4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan en bak de kleine gehaktballetjes 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg 1/2 el boter toe aan dezelfde koekenpan en voeg de blokjes ciabatta toe. Bak krokant in 6-8 minuten en voeg de laatste minuut de helft van de kaas toe. *tip  Schep goed om. 

5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur en verwijder het laurierblad uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe als je de soep wil verdunnen. Zet de soep terug op het vuur en voeg de gehaktballetjes  toe. Laat de soep nog 4 - 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de kommen. Werk af met de kaascroutons en de krulpeterselie. Serveer samen met de overige oude kaas. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders