Skip to main content
Tomatensoep met balletjes en croutons

Tomatensoep met balletjes en croutons

tomatensoep met balletjes! Wie wordt er niet blij van? Deze versie is met kipgehaktballetjes

Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Carrot

2 stalk

Celery

(Contains: Selderij)

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Tomato

1 piece

Roma tomato

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present: Selderij)

¼

Tomato paste

1 piece

Bay leaf

½ can

Tinned cherry tomatoes

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

1 piece

White bread roll

25 g

Grated aged Gouda

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

200 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)2711 kJ
Calories648 kcal
Fat40.6 g
Saturated Fat18.5 g
Carbohydrate33.2 g
Sugar24.1 g
Dietary Fiber17.6 g
Protein31.8 g
Salt2.1 g
Potassium514 mg
Calcium88 mg
Iron0.8 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Snijd de peen in kleine blokjes en de selder in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui samen met de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de wortel en de selder toe en bak 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de tomaat en pruimtomaat in grove stukken en hak de krulpeterselie fijn. 

3

Verlaag het vuur en voeg de tomatenpuree, pruimtomaat, tomaat en laurierblad toe. Laat alles 2 - 3 minuten bakken. Blus af met de zwarte balsamicoazijn, de cherrytomaten en de kippenbouillon. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 - 15 minuten koken. Draai ondertussen 12 kleine gehaktballetjes per persoon en snijd de ciabatta in blokjes.

4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan en bak de kleine gehaktballetjes 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg 1/2 el boter toe aan dezelfde koekenpan en voeg de blokjes ciabatta toe. Bak krokant in 6-8 minuten en voeg de laatste minuut de helft van de kaas toe. *tip  Schep goed om. 

5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur en verwijder het laurierblad uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe als je de soep wil verdunnen. Zet de soep terug op het vuur en voeg de gehaktballetjes  toe. Laat de soep nog 4 - 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de kommen. Werk af met de kaascroutons en de krulpeterselie. Serveer samen met de overige oude kaas. 

More delicious recipes with similar ingredients

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

Luchtig broodje warme ham met ravigottesaus

met geroosterde aardappeltjes en een salade
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en een frisse salade van courgettelinten en tomaat
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, sourdough & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans