Skip to main content
Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot
Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot

Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot

Met salade van spinazie, marcaire en geroosterde rode druiven

4.3
(28)

Tarte tatin is naar het schijnt per ongeluk ontstaan toen de Franse zusjes Tatin de vergeten bodem van hun appeltaartje er als noodoplossing bovenop legden. Het resultaat was verrukkelijk en zette de appeltaartwereld op zijn kop. Vandaag maak je een hartige variant met sjalotten. De salade met geroosterde druiven en marcaire, een mild kaasje uit de Vogezen, vult het taartje perfect aan.

Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

8 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Rode pitloze druiven

6 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

½ rol(len)

Bladerdeeg

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

6 bosje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Roodlof

80 gram

Marcaire

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Babyspinazie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Suiker

3.5 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Honing

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht

Instructies

1

Meer informatie over onze Kerstboxen vind je hier: www.hellofresh.nl/kerst

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders