Skip to main content
Steak met mascarpone-broccolipuree
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uienjus

4.0
(170)

Wist je dat mascarpone valt onder de verse kaas? Net als de Hüttenkäse, verse roomkaas en verse meikaas. Als bij de productie van kaas de rijping ontbreekt, dan is het een verse kaas.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

250 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Pastinaak

1 stuk(s)

Rode ui

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Grove mosterd

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2815 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten43.7 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten21.1 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels15.7 g
Eiwitten42.7 g
Zout0.9 g
Potassium1140 mg
Calcium157 mg
Iron2.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Broccoli koken
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen (zie Tip). Wrijf de steak in met peper en zout.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccoli.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat afgedekt staan. 

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Pastinaak bakken
2
  • Halveer de pastinaak in de lengte. Snijd eventueel de dikkere pastinaakstelen in kwarten.   
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de pastinaak, afgedekt, in 12 - 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Breng op smaak met peper en zout. Houd op laag vuur warm tot serveren.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Bereid de bouillon.
Steak bakken
3
  • Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak en de ui in de pan en bak de steak 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid.
  • Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg een klontje roomboter, de zwarte balsamicoazijn, de bouillon en de helft van de mosterd toe aan de pan.
  • Breng aan de kook en laat zachtjes inkoken op middellaag vuur tot serveren.
Serveren
4
  • Stamp de broccoli samen met de mascarpone en overige mosterd. Breng op smaak pet peper en zout.
  • Verdeel de mascarpone-broccolipuree over de borden en serveer de steak en uienjus erbovenop.
  • Serveer de pastinaak ernaast.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp boven het gerecht.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders