Skip to main content
Spinaziestamppot met boerenworst
Spinaziestamppot met boerenworst

Spinaziestamppot met boerenworst

met kastanjechampignons en knolselderij

Knolselderij, rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, stimuleert een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem, ideaal voor culinaire creativiteit!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

0.1 stuk(s)

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

50 gram

Spinazie

¼ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

3 tl

[Plantaardige] roomboter

50 ml

Water voor saus

½ el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2709 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten42.4 g
waarvan suikers3.9 g
Vezels14.7 g
Eiwitten29.2 g
Zout1.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium48.3 mg
Calcium63 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en knolselderij snijd in grove stukken. Weeg 75 gr knolselderij per persoon af. Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Worst bakken
2

Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Champignons bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Haal de worst uit de pan. Voeg aan dezelfde pan 1/3 van de roomboter toe. Bak de kastanjechampignons 5 - 7 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de helft van de ui toe. Bak nog 3 minuten.

Spinazie bakken
4

Voeg de mosterd en het water toe aan de champignons en verkruimel er vervolgens de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erdoorheen. Laat 5 minuten koken zodat er een jus ontstaat. Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten mee sudderen. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is. 

Stamppot maken
5

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en knolselderij met een scheutje melk en de overige roomboter. Voeg de Belgische kruidenmix en de spinazie toe, meng alles goed met elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Schenk de jus met champignons eroverheen. Leg de boerenworst erop. 

Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een verzadigd gevoel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen

Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen

met een zelfgemaakte jus

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en cherrytomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en cherrytomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, krieltjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en krieltjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rodekoolsla, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met krieltjes

Kipburger met krieltjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken aardappelen, wortel en verse kruiden