Skip to main content
Speltbaguette met roerei, tomaat en tuinkers
Speltbaguette met roerei, tomaat en tuinkers

Speltbaguette met roerei, tomaat en tuinkers

4.4
(28)

Een knapperig broodje met scrambled eggs, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Met de tomaat en tuinkers erbij wordt dit ontbijt lekker zonnig, ideaal voor een stralende ochtend tijdens het weekend.

Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Tuinkers

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

scheutje

Halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kleine speltbaguette

(Bevat: Gluten)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)560 kcal
Energie (kJ)2343 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten87 g
Vezels4 g
Eiwitten28 g

Benodigdheden

Kom
Oven
Koekenpan

Instructies

Kluts de eieren.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de roomboter in kleine blokjes en knip 1 el tuinkers per persoon af. Kluts de eieren met het scheutje melk, peper en zout in een kom. Voeg de blokjes roomboter en de helft van de tuinkers toe.

Snijd de tomaat in plakken.
2

Bak de speltbaguette 10 minuten in de oven. Snijd de tomaat in plakken.

Laat het ei al roerende stollen.
3

Smelt de overige roomboter in een koekenpan. Voeg het ei toe en laat al roerende op middenlaag vuur stollen.

Serveer het ontbijt, eet smakelijk!
4

Snijd de speltbaguette open en verdeel het ei en de tomaat erover. Garneer met de overige tuinkers.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders