Skip to main content
Smokey conchiglie uit de oven
Smokey conchiglie uit de oven

Smokey conchiglie uit de oven

met mozzarella, basilicum en puntpaprika

4.6
(250)

Speciaal ingrediënt in je box! Met deze (h)eerlijke ketchup gaat The Ketchup Club verspilling tegen en zorgt voor goede inkomsten bij boeren in Kenia.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Passata

30 gram

Smokey tomatenketchup

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2927 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten22.8 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels9.7 g
Eiwitten33.2 g
Zout2 g
Potassium237.7 mg
Calcium24 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Groenten bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de puntpaprika in blokjes. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 4 minuten verder.
  • Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken en snijd de tomaat in blokjes.
Ovenschaal vullen
3
  • Meng de tomatenblokjes en de passata door de groenten en verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de mozzarellastukjes erop. Besprenkel met de smokey tomatenketchup en bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
  • Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of tot de mozzarella is gesmolten.
Serveren
4
  • Pluk de blaadjes van het basilicum en hak grof.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de overige geraspte kaas en het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders