Skip to main content
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel

Crostini lijken op bruschetta, maar zijn kleiner en dunner. In het Italiaans betekent hun naam “kleine korstjes”!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Noten
Walnoten
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Gluten
Rogge
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

60 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Cranberrychutney

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3548 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten100.1 g
waarvan suikers29.8 g
Vezels9.9 g
Eiwitten23.3 g
Zout2.2 g
Potassium222.5 mg
Calcium30 mg
Iron1 mg
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middellaag vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. 
  • Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de cranberrychutney en het water voor de saus toe. Meng goed en laat 1 minuut pruttelen. Haal van het vuur en bewaar apart. 
Geitenkaas bakken
2
  • Snijd het brood in dunne plakjes en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak het brood 5 - 7 minuten in de oven.
  • Verdeel de geitenkaas over een tweede bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de honing en strooi de walnoten erover. Bak de geitenkaas 3 - 4 minuten.
Salade maken
3
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de balsamicocrème.
  • Voeg de appel, komkommer en sla toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door. 
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden en verdeel de gebakken geitenkaas erover.
  • Garneer met de gekaramelliseerde-uiensaus.
  • Serveer de crostini ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders