HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSabich Met Gegrilde Aubergine, Hummus En Frieten
topBanner
Sabich met gegrilde aubergine, hummus en frieten

Sabich met gegrilde aubergine, hummus en frieten

met volkoren pita, rodekool en gekookt ei

Lees meer

Sabich is een streetfoodgerecht ontstaan in Tel-Aviv en was oorspronkelijk bedoeld als ontbijt.

Labels:Veggie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadSulfietMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

300 gram

Half kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

100 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Tomaat

4 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), SesamzaadKan bevattenPinda's, Noten)

40 gram

Hummus

(BevatSesamzaad, Sulfiet, Mosterd)

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

4 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4025 kJ
Energie (kcal)962 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten111 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels17 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier
Steelpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Besprenkel de plakken met zout, en laat intrekken tot je gaat bakken. Was de aardappelen grondig en snijd in frieten van ½ tot 1 cm breed. Meng ze in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de plakken aubergine 6 - 8 minuten per kant. Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.

3

Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rodekool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

4

Bak de pita's de laatste 3 - 5 minuten mee met de frieten in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.

5

Doe de tomatenblokjes, rodekool, yoghurt-tahinsaus, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes. Zet deze op tafel zodat iedereen zijn eigen pita kan vullen met dingen die ze lekker vinden.

6

Verdeel de frieten over de borden en laat iedereen zijn eigen sabich maken.