Skip to main content
Sabich met gegrilde aubergine, hummus en frieten
Sabich met gegrilde aubergine, hummus en frieten

Sabich met gegrilde aubergine, hummus en frieten

met volkoren pita, rodekool en gekookt ei

4.2
(1,2K)

Sabich is een ultiem streetfoodgerecht. Het is tijdens de jaren 60 ontstaan in de straten van een buitenwijk van Tel-Aviv en werd oorspronkelijk in de ochtend gegegeten.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ei

50 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

20 gram

Hummus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

25 gram

Mangochutney

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

2 el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)337 kcal
Energie (kJ)1408 kJ
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten12.5 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels5.3 g
Eiwitten3.4 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Steelpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Besprenkel de plakken met zout, en laat intrekken tot je gaat bakken. Was de aardappelen grondig en snijd in frieten van ½ tot 1 cm breed (zie Tip). Meng ze in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bereid deze maaltijd dan zonder frieten of vul slechts één pitabroodje en serveer de rest van het gerecht er apart bij.

Aubergine bakken
2

Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak vervolgens de plakken aubergine 6 - 8 minuten per kant (zie Tip). Laat de aubergine vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Maak je dit gerecht voor veel eters, gebruik dan meerdere koekenpannen.

Rodekool mengen
3

Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de rodekool hieraan toe en schep af en toe om. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Pita bakken
4

Bak de pita's de laatste 3 - 5 minuten mee met de frieten in de oven. Pel de eieren en snijd in plakken.

Kommetjes vullen
5

Doe de tomatenblokjes, rodekool, yoghurt-tahinsaus, hummus, eieren, gegrilde aubergine en mangochutney allemaal in aparte kommetjes. Zet deze op tafel zodat iedereen zijn eigen pita kan vullen met dingen die ze lekker vinden.

Tip: De tahin, in de yoghurt-tahinsaus, is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en laat iedereen zijn eigen sabich maken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders