HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Aardappelschotel Met Victoriabaarsfilet En Spekjes
topBanner
Romige aardappelschotel met victoriabaarsfilet en spekjes

Romige aardappelschotel met victoriabaarsfilet en spekjes

Lees meer

In deze romige ovenschotel met sperziebonen en aardappelen zorgt de combinatie van vis en spekjes voor een unieke smaak. Door het zoute van de spekjes krijgt het gerecht extra smaak. Je maakt de schotel verder af met nootmuskaat. Op onze blog lees je meer over dit smaakvolle specerij.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

300 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Rode paprika

50 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Nootmuskaat

1 tl

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Victoriabaarsfilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2485.2960000000003 kJ
Energie (kcal)594 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Mes
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden, bereid de bouillon en breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.

2

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verwijder ondertussen de uiteinden van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Kook de sperziebonen de laatste 7 minuten mee met de aardappelen. Snijd de paprika in blokjes.

4

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes en paprika 2 minuten. Voeg de helft van de roomboter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur.

5

Voeg vervolgens de helft van de bouillon toe aan de wok of hapjespan en roer tot een glad mengsel. Herhaal met de overige bouillon, voeg de melk toe, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met een snufje geraspte nootmuskaat per persoon, de tijm, peper en zout.

6

Vet ondertussen een ovenschaal in met de overige roomboter. Schep de gekookte aardappelen en sperziebonen in de ovenschaal, schenk de saus erover, leg de victoriabaars erop en bestrooi met peper en zout. Bak 10 – 14 minuten in de oven. Verdeel de aardappelschotel met victoriabaars over de borden.