Portobello uit de oven met geitenkaas en walnoten

Portobello uit de oven met geitenkaas en walnoten

Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

De portobello is misschien wel de mooiste champignon die er is. Het is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon en door de forse afmeting is de portobello geschikt om te vullen. Wij doen dat met geitenkaas. Even in de oven en je hebt, naast een heerlijk gerecht, ook nog een prachtig plaatje.

Labels:KindvriendelijkVeggieGlutenvrij
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

600 g

Roseval aardappel

1 takje

Verse rozemarijn

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Courgette

2 stuks

Portobello

75 g

Geitenkaas, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Walnoten

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden
/ per gerecht
Energie (kJ)2882.776 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten74 g
Vezels10 g
Eiwitten20 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Wok met deksel
Oven
Bakpapier
Bakplaat
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen (roseval) grondig, snijd de aardappelen in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelmatig vuur. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.

3

Leg de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven bij en vul de portobello met geitenkaas. Besprenkel met de olijfolie en honing en bestrooi met de overige rozemarijn, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

4

Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 10 minuten over de bakplaat met groenten.

5

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.