Pumpkin box

4 porties | Pompoensoep, ricotta-truffel ravioli met pompoen en chocolade mousse

Allergens:
Milk
•Spelt
•Gluten
•Wheat
•Barley
•Rye
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 20 minutes
Cooking Time1 hour 20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Onion

2 piece

Garlic

20 g

Fresh thyme

100 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

1 piece

Butternut squash

80 g

Serrano ham

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains Spelt, Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin, Gluten, Tree nuts)

600 g

Diced pumpkin

1

Tomato paste

20 g

Fresh sage

(May be present Celery)

100 g

Arugula

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Shallot

120 g

Semi-dried tomatoes

1 piece

Red chili pepper

500 g

Fresh tagliatelle

(Contains Egg, Wheat)

1 roll(s)

Puff pastry

1 piece

Pear

2 piece

Apple

40 g

Cane sugar

1 teaspoon

Ground cinnamon

Not included in your delivery

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

1200 milliliters

Boiled water

1 to taste

Salt and pepper

6.5 tablespoon

Olive oil

3 tablespoon

White balsamic vinegar

2 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)9132 kJ
Calories2183 kcal
Fat91.3 g
Saturated Fat29 g
Carbohydrate270.3 g
Sugar64 g
Dietary Fiber35.2 g
Protein61.3 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Soup pan with lid
•Immersion blender
•Tall-Sided Pan
•Baking Sheet with Baking Paper
•Peeler
•Large Bowl
•Salad Bowl
•Pan with Lid

Cooking Steps

1
  • Kook 300 ml water per persoon. Pers de knoflookteen, of snijd fijn. Snipper de ui (zie Tip). Ris de blaadjes van de verse tijm. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. Voeg de pompoen en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Dek de pan af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 

Tip: Voor de soep gebruik je de helft van de knoflook en ui. De andere helft gebruik je voor het hoofdgerecht!

2
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. Verdeel de overige crème fraîche over de kommen.
  • Garneer de soep met de croutons en overige verse tijm. 
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de flespompoen met een dunschiller. 
  • Halveer de flespompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de flespompoen in halve manen van 2 cm dik. 
  • Meng de pompoen met 2 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 35 - 40 minuten in de oven en draai halverwege om. 
  • Snijd de rode peper fijn. Haal de pompoen uit de oven en bewaar tot de volgende stap. 
4
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, rode peper en knoflook toe en fruit 4 - 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en Siciliaanse kruiden toe aan de pan en bak 2 - 4 minuten.
  • Voeg de smaakmakers samen met de helft van de pompoen en de kookroom toe aan een grote kom. Voeg 250 ml warm water toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout en 3 el witte balsamicoazijn. 
  • Snipper vervolgens de sjalot en halveer de gedroogde tomaten. Meng 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing een saladekom. 
  • Voeg de rucola en sjalot toe en garneer met de gedroogde tomaten en pompoenpitten. 
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Scheur de serranoham in stukken en pluk de blaadjes van de salie. Voeg toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten knapperig. 
  • Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Voeg de tagliatelle to en kook 3 - 5 minuten en giet af.
  • Voeg de tagliatelle toe aan de pompoen-roomsaus en meng goed. Verdeel over vier diepe borden. 
  • Garneer met de overige pompoen, de serranoham, salie en feta. Serveer met de rucolasalade. 

 

 

6
  • Schil de appels en peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het fruit in dunne plakken. 
  • Verhit 2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het fruit samen met de suiker en 1 tl kaneel toe aan de pan. Bak 5 - 7 minuten en laat vervolgens afkoelen. 
  • Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het fruit over het deeg. Vouw de randen 2 cm naar binnen over de vulling heen. 
  • Bak de galette 20 - 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Serveer direct (zie Tip). 

 

Tip: De galette is ook gemakkelijk van tevoren te maken!