Skip to main content
Pompoenbox | 3-gangen menu | 4 porties
Pompoenbox | 3-gangen menu | 4 porties

Pompoenbox | 3-gangen menu | 4 porties

Pompoensoep | Tagliatelle met pompoen-roomsaus | Appel-peer galette

4.4
(9)

Maak plaats voor de ster van het seizoen: met de nieuwe Pompoenbox maak je deze herfst in een handomdraai een pompoensoep, tagliatelle in romige pompoensaus én appel-perentaart. Hartverwarmend lekker en een overvloed aan oranje op tafel!

Tags:
Recipe
Allergens:
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total1 hour 20 minutes
Cooking Time1 hour 20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Onion

2 piece

Garlic

20 g

Fresh thyme

(May be present: Selderij)

600 g

Diced pumpkin

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains: Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

100 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Butternut squash

1 piece

Red chili pepper

1

Tomato paste

1 sachet(s)

Sicilian-style herb mix

200 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Shallot

120 g

Semi-dried tomatoes

100 g

Arugula

10 g

Pumpkin seeds

(May be present: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

80 g

Serrano ham

20 g

Fresh sage

500 g

Fresh tagliatelle

(Contains: Tarwe, Ei)

2 piece

Apple

1 piece

Pear

1 teaspoon

Ground cinnamon

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

100 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

1200 milliliters

Boiled water

6.5 tablespoon

Olive oil

3 tablespoon

White balsamic vinegar

2 tablespoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

[Plant-based] butter

4 tablespoon

Brown sugar

1 to taste

Salt and pepper

250 milliliters

Water for the sauce

Nutrition Values

Calories3299 kcal
Energy (kJ)13803 kJ
Fat167.1 g
Saturated Fat67.8 g
Carbohydrate350.6 g
Sugar97.8 g
Dietary Fiber35.7 g
Protein87.6 g
Salt9.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Immersion blender
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler
Large Bowl
Salad Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

Soep | Voorbereiden
1
  • Breng 1200 ml water aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui (zie Tip). Ris de blaadjes van de verse tijm. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe. Dek de pan af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 

Tip: Voor de soep gebruik je de helft van de knoflook en ui. De andere helft gebruik je voor het hoofdgerecht!

Soep | Garnering en serveren
2
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. Verdeel de overige crème fraîche over de kommen.
  • Garneer de soep met de croutons en de overige verse tijm. 
Hoofdgerecht | Voorbereiden
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de flespompoen met een dunschiller. 
  • Halveer de flespompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de flespompoen in halve manen van 2 cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng goed met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Bak 35 - 40 minuten in de oven en draai halverwege om. Haal de flespompoen uit de oven en bewaar tot de volgende stap.
  • Snijd de rode peper fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de overige ui en knoflook toe en fruit 4 - 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en Siciliaanse kruiden toe en bak 2 - 4 minuten.
Hoofdgerecht | Bijgerecht
4
  • Voeg de smaakmakers toe aan een grote kom, samen met de helft van de geroosterde flespompoen. Voeg de kookroom en 250 ml water toe.
  • Pureer tot een gladde saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en de witte balsamicoazijn.
  • Snipper de sjalot en halveer de semi-gedroogde tomaten. Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. 
  • Voeg vlak voor serveren de rucola en sjalot toe en garneer met de semi-gedroogde tomaten en pompoenpitten.
Hoofdgerecht | Serveren
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Scheur de serranoham in stukjes en pluk de blaadjes van de salie. Voeg toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten knapperig. Verkruimel ondertussen de feta witte kaas.
  • Breng vlak voor serveren ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de tagliatelle.
  • Kook de tagliatelle 3 - 5 minuten en giet daarna af. Voeg de tagliatelle toe aan de pompoen-roomsaus en meng goed.
  • Verdeel de tagliatelle over vier diepe borden. Garneer met de overige geroosterde flespompoen, de serranoham, salie en feta witte kaas. Serveer met de rucolasalade.
Dessert | Voorbereiden en serveren
6
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het fruit in dunne plakjes. 
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het fruit samen met de suiker en kaneel toe en bak 5 - 7 minuten. Laat vervolgens afkoelen. 
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het fruit over het deeg. Vouw de randen 2 cm naar binnen over de vulling heen. 
  • Bak de galette 20 - 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Serveer direct (zie Tip). 

Tip: De galette is ook gemakkelijk van tevoren te maken! 

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes