Skip to main content
Pompoenbox | 3-gangen menu | 4 porties
Pompoenbox | 3-gangen menu | 4 porties

Pompoenbox | 3-gangen menu | 4 porties

Pompoensoep | Tagliatelle met pompoen-roomsaus | Appel-peer galette

Maak plaats voor de ster van het seizoen: met de nieuwe Pompoenbox maak je deze herfst in een handomdraai een pompoensoep, tagliatelle in romige pompoensaus én appel-perentaart. Hartverwarmend lekker en een overvloed aan oranje op tafel!

Tags:
Recipe
Allergens:
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour 20 minutes
Cooking Time1 hour 20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Onion

2 piece

Garlic

20 g

Fresh thyme

(May be present: Selderij)

600 g

Diced pumpkin

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains: Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

100 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Butternut squash

1 piece

Red chili pepper

1

Tomato paste

1 sachet(s)

Sicilian-style herb mix

200 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Shallot

120 g

Semi-dried tomatoes

100 g

Arugula

10 g

Pumpkin seeds

(May be present: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

80 g

Serrano ham

20 g

Fresh sage

500 g

Fresh tagliatelle

(Contains: Tarwe, Ei)

2 piece

Apple

1 piece

Pear

1 teaspoon

Ground cinnamon

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

100 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

1200 milliliters

Boiled water

6.5 tablespoon

Olive oil

3 tablespoon

White balsamic vinegar

2 tablespoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

[Plant-based] butter

4 tablespoon

Brown sugar

1 to taste

Salt and pepper

250 milliliters

Water for the sauce

Nutrition Values

Calories3299 kcal
Energy (kJ)13803 kJ
Fat167.1 g
Saturated Fat67.8 g
Carbohydrate350.6 g
Sugar97.8 g
Dietary Fiber35.7 g
Protein87.6 g
Salt9.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Immersion blender
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler
Large Bowl
Salad Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

Soep | Voorbereiden
1
  • Breng 1200 ml water aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui (zie Tip). Ris de blaadjes van de verse tijm. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe. Dek de pan af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 

Tip: Voor de soep gebruik je de helft van de knoflook en ui. De andere helft gebruik je voor het hoofdgerecht!

Soep | Garnering en serveren
2
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. Verdeel de overige crème fraîche over de kommen.
  • Garneer de soep met de croutons en de overige verse tijm. 
Hoofdgerecht | Voorbereiden
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de flespompoen met een dunschiller. 
  • Halveer de flespompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de flespompoen in halve manen van 2 cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng goed met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Bak 35 - 40 minuten in de oven en draai halverwege om. Haal de flespompoen uit de oven en bewaar tot de volgende stap.
  • Snijd de rode peper fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de overige ui en knoflook toe en fruit 4 - 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en Siciliaanse kruiden toe en bak 2 - 4 minuten.
Hoofdgerecht | Bijgerecht
4
  • Voeg de smaakmakers toe aan een grote kom, samen met de helft van de geroosterde flespompoen. Voeg de kookroom en 250 ml water toe.
  • Pureer tot een gladde saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en de witte balsamicoazijn.
  • Snipper de sjalot en halveer de semi-gedroogde tomaten. Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. 
  • Voeg vlak voor serveren de rucola en sjalot toe en garneer met de semi-gedroogde tomaten en pompoenpitten.
Hoofdgerecht | Serveren
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Scheur de serranoham in stukjes en pluk de blaadjes van de salie. Voeg toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten knapperig. Verkruimel ondertussen de feta witte kaas.
  • Breng vlak voor serveren ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de tagliatelle.
  • Kook de tagliatelle 3 - 5 minuten en giet daarna af. Voeg de tagliatelle toe aan de pompoen-roomsaus en meng goed.
  • Verdeel de tagliatelle over vier diepe borden. Garneer met de overige geroosterde flespompoen, de serranoham, salie en feta witte kaas. Serveer met de rucolasalade.
Dessert | Voorbereiden en serveren
6
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het fruit in dunne plakjes. 
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het fruit samen met de suiker en kaneel toe en bak 5 - 7 minuten. Laat vervolgens afkoelen. 
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het fruit over het deeg. Vouw de randen 2 cm naar binnen over de vulling heen. 
  • Bak de galette 20 - 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Serveer direct (zie Tip). 

Tip: De galette is ook gemakkelijk van tevoren te maken! 

More delicious recipes with similar ingredients

Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

with za'atar potatoes, parsley & Middle Eastern spices
Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

met broccolini en verse pasta
Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

met champignons, hazelnoten en vers basilicum
Cosmopolitan-stijl kip

Cosmopolitan-stijl kip

met spekjes, witlof en aardappelpartjes
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

met demi-baguette, kaas en frisse salade
Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

met roti, komkommersalade en verse kruiden
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met roerbakgroenten in ketjapsaus
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Gevulde kipfilet in ontbijtspek

Gevulde kipfilet in ontbijtspek

met kruidige roomkaas en citroenrisotto
Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

met kalfsjus en aardappelpuree
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

met koolsalade, cheddar en jalapeño's
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

met volkoren couscous, witte kaas en pistachenootjes
Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

met feta, basilicum en hazelnoten
Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Tostadas

Cheesy Chicken Tostadas

with corn, tomato & lime-dressed salad
Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

in black bean sauce with crispy onions & lime
Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

with homemade hummus & salted almonds
Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

with fries and smashed cucumber salad
Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

over arugula with crema di balsamico & roasted vegetables
Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

on a carrot bun with slaw & potatoes
Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

with lentil-carrot salad, Turkish bread & fresh herbs
Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

over creamy pearl barley risotto with mushrooms
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

with courgette & cherry tomatoes
Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

with potatoes, carrots & green beans
Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

with lemon-dressed salad & pumpkin seeds
Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

one simple recipe with extra flavours for parents!
Hake with Scandi-Style Salad

Hake with Scandi-Style Salad

with potatoes, dill & butter lettuce
Creamy Shrimp Mafaldine

Creamy Shrimp Mafaldine

with leek, tomato & fresh dill
Homemade Bruschetta Cheeseburger

Homemade Bruschetta Cheeseburger

with balsamic potatoes & cucumber salad
Chicken Schnitzel with Homemade Fries

Chicken Schnitzel with Homemade Fries

with sauerkraut slaw, cranberry chutney & parsley
Crispy Chicken Schnitzel Bowl

Crispy Chicken Schnitzel Bowl

with avocado, sweet chili mayo, rice & carrot ribbons
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce
Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

with basil, eggplant & toasted almonds