Skip to main content
Pompoenbox | 3-gangen menu | 4 porties
Pompoenbox | 3-gangen menu | 4 porties

Pompoenbox | 3-gangen menu | 4 porties

Pompoensoep | Tagliatelle met pompoen-roomsaus | Appel-peer galette

Maak plaats voor de ster van het seizoen: met de nieuwe Pompoenbox maak je deze herfst in een handomdraai een pompoensoep, tagliatelle in romige pompoensaus én appel-perentaart. Hartverwarmend lekker en een overvloed aan oranje op tafel!

Labels:
Recept
Allergenen :
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
oventijd1 uur 20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

600 gram

Pompoenblokjes

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat: Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

100 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Flespompoen

1 stuk(s)

Rode peper

1

Tomatenpuree

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Sjalot

120 gram

Semi-gedroogde tomaten

100 gram

Rucola

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

80 gram

Serranoham

20 gram

Verse salie

500 gram

Verse tagliatelle

(Bevat: Tarwe, Ei)

2 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Peer

1 tl

Gemalen kaneel

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1200 ml

Kokend water

6.5 el

Olijfolie

3 el

Witte balsamicoazijn

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

[Plantaardige] roomboter

4 el

Bruine basterdsuiker

1 naar smaak

Peper en zout

250 ml

Water voor saus

Voedingswaarden

Energie (kcal)3299 kcal
Energie (kJ)13803 kJ
Vetten167.1 g
waarvan verzadigd67.8 g
Koolhydraten350.6 g
waarvan suikers97.8 g
Vezels35.7 g
Eiwitten87.6 g
Zout9.4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Staafmixer
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote kom
Saladekom
Pan met deksel

Instructies

Soep | Voorbereiden
1
  • Breng 1200 ml water aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui (zie Tip). Ris de blaadjes van de verse tijm. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe. Dek de pan af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 

Tip: Voor de soep gebruik je de helft van de knoflook en ui. De andere helft gebruik je voor het hoofdgerecht!

Soep | Garnering en serveren
2
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. Verdeel de overige crème fraîche over de kommen.
  • Garneer de soep met de croutons en de overige verse tijm. 
Hoofdgerecht | Voorbereiden
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de flespompoen met een dunschiller. 
  • Halveer de flespompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de flespompoen in halve manen van 2 cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng goed met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Bak 35 - 40 minuten in de oven en draai halverwege om. Haal de flespompoen uit de oven en bewaar tot de volgende stap.
  • Snijd de rode peper fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de overige ui en knoflook toe en fruit 4 - 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en Siciliaanse kruiden toe en bak 2 - 4 minuten.
Hoofdgerecht | Bijgerecht
4
  • Voeg de smaakmakers toe aan een grote kom, samen met de helft van de geroosterde flespompoen. Voeg de kookroom en 250 ml water toe.
  • Pureer tot een gladde saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en de witte balsamicoazijn.
  • Snipper de sjalot en halveer de semi-gedroogde tomaten. Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. 
  • Voeg vlak voor serveren de rucola en sjalot toe en garneer met de semi-gedroogde tomaten en pompoenpitten.
Hoofdgerecht | Serveren
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Scheur de serranoham in stukjes en pluk de blaadjes van de salie. Voeg toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten knapperig. Verkruimel ondertussen de feta witte kaas.
  • Breng vlak voor serveren ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de tagliatelle.
  • Kook de tagliatelle 3 - 5 minuten en giet daarna af. Voeg de tagliatelle toe aan de pompoen-roomsaus en meng goed.
  • Verdeel de tagliatelle over vier diepe borden. Garneer met de overige geroosterde flespompoen, de serranoham, salie en feta witte kaas. Serveer met de rucolasalade.
Dessert | Voorbereiden en serveren
6
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het fruit in dunne plakjes. 
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het fruit samen met de suiker en kaneel toe en bak 5 - 7 minuten. Laat vervolgens afkoelen. 
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het fruit over het deeg. Vouw de randen 2 cm naar binnen over de vulling heen. 
  • Bak de galette 20 - 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Serveer direct (zie Tip). 

Tip: De galette is ook gemakkelijk van tevoren te maken! 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Gestoomde skrei met quinoa

Gestoomde skrei met quinoa

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel