Skip to main content
W26 - Open Briefing - Street Food - use EID: Seaweed Salad

W26 - Open Briefing - Street Food - use EID: Seaweed Salad

with charred broccoli and radish salad with miso dressing

Allergenen :
Tarwe
Gluten
Schaaldieren
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Zeewiersalade

(Bevat: Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

½ bosje(s)

Radijs

50 gram

Bimi broccoli

15 gram

Witte miso

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

¾ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3418 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels6.9 g
Eiwitten31.4 g
Zout5.2 g

Benodigdheden

Kom
Grillpan of koekenpan
Saladekom
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Thinly dice half the radish. 
  • In a bowl, combine half of the white wine vinegar with the sugar. Transfer the diced radish to the bowl and season to taste with salt, then toss well to combine. 
  • Set aside until serving, stirring occasionally.
  • Cut the rest of the radish into quarters. Half the broccolini lengthways. Chop the onion.
2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a grilling or frying pan over medium-high heat.
  • Grill the rest of the radish, the broccolini and half of the onion for 4 - 5 minutes. Season with salt and pepper. Remove from the heat and let cool down a bit. Keep the pan for step 3.
  • Meanwhile, in a salad bowl, combine the white miso paste with the soy sauce and the rest of the white wine vinegar. Season with pepper to taste.
3
  • Pat the shrimp dry with kitchen paper. Heat a drizzle of olive oil in a wok or deep frying pan over medium-high heat.
  • Fry the shrimp with half of the piri piri seasoning* for 3 minutes. Season with salt and pepper, then remove from the pan and set aside.
  • In the meantime, halve and pit the avocado, then remove the skin and slice the flesh. Transfer to a bowl, smash the avocado with a fork, and combine with the rest of the onion.
  • Heat the tortillas in the same frying pan for 1 - 2 minutes per side. 

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

4
  • In a small bowl, combine the mayonnaise with the rest of the piri piri seasoning. Add a splash of water to loosen it up a bit.
  • Add grilled vegetables to the salad bowl and combine with the dressing. 
  • Fill the tortillas with the smashed avocado, pickled radish, wakame and shrimp. Drizzle on the piri piri mayo. 
  • Serve the tortillas with the broccolini salad alongside. Garnish with the gomashio.

Did you know... radish leaves are not only edible, but they're also full of calcium, iron, vitamin A and vitamin C. This actually makes them healthier than the radishes themselves! Simply wash the leaves and mix them into your salad.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla