HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlatbroodpizza Met Aubergine, Venkel En Ricotta
topBanner
Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta

Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta

Met rucola en grana padano

Lees meer

Met dit recept maak je een gezonde pizza-variant met versie ingrediënten en minder zout. Deze pizza heeft een dunne bodem van volkorenmeel met daarop lekker veel groenten. Verder beleg je de pizza met twee soorten kaas: milde en romige ricotta en pittige grana padano.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomatenpuree

100 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2414 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm (zie tip). Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine en venkel, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snipper ondertussen de rode ui. Meng in een kom de tomatenpuree met de helft van de ricotta, 2 el water per persoon en peper en zout naar smaak. Leg de Libanese platbroden op een bakplaat met bakpapier, smeer de platbroden in met de tomaat-ricottapuree.

4

Verdeel de aubergine en venkel over de platbroden. Verdeel vervolgens de rode ui, overige ricotta en de grana padano over de groenten.

5

Bak de platbroodpizza's 10 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden. Garneer de platbroden met de rucola en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.