topBanner
Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta

Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta

Met rucola en grana padano

Lees meer

Met dit recept maak je een gezonde pizza-variant met versie ingrediënten en minder zout. Deze pizza heeft een dunne bodem van volkorenmeel met daarop lekker veel groenten. Verder beleg je de pizza met twee soorten kaas: milde en romige ricotta en pittige grana padano.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomatenpuree

100 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2414 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm (zie tip). Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine en venkel, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snipper ondertussen de rode ui. Meng in een kom de tomatenpuree met de helft van de ricotta, 2 el water per persoon en peper en zout naar smaak. Leg de Libanese platbroden op een bakplaat met bakpapier, smeer de platbroden in met de tomaat-ricottapuree.

4

Verdeel de aubergine en venkel over de platbroden. Verdeel vervolgens de rode ui, overige ricotta en de grana padano over de groenten.

5

Bak de platbroodpizza's 10 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden. Garneer de platbroden met de rucola en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.