Skip to main content
Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta
Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta

Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta

Met rucola en grana padano

3.9
(228)

Met dit recept maak je een gezonde pizza-variant met versie ingrediënten en minder zout. Deze pizza heeft een dunne bodem van volkorenmeel met daarop lekker veel groenten. Verder beleg je de pizza met twee soorten kaas: milde en romige ricotta en pittige grana padano.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomatenpuree

50 gram

Ricotta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Volkoren platbrood

(Bevat: Gluten)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2414 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Oven
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm (zie tip). Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes.

Groenten snijden
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine en venkel, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
3

Snipper ondertussen de rode ui. Meng in een kom de tomatenpuree met de helft van de ricotta, 2 el water per persoon en peper en zout naar smaak. Leg de Libanese platbroden op een bakplaat met bakpapier, smeer de platbroden in met de tomaat-ricottapuree.

Platbroden beleggen
4

Verdeel de aubergine en venkel over de platbroden. Verdeel vervolgens de rode ui, overige ricotta en de grana padano over de groenten.

Pizza's bakken
5

Bak de platbroodpizza's 10 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden. Garneer de platbroden met de rucola en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders