Is er een kleine kok in huis? Beleg samen de plaattaart en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Peer
½ stuk(s)
Rode ui
⅓ stuk(s)
Courgette
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Tarwe, Gluten)
25 gram
Crème fraîche
25 gram
Chorizoblokjes
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Komkommer
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een ovenrooster met bakpapier en besmeer met de crème fraîche. Breng flink op smaak met peper en zout. Beleg met de courgettelinten en besprenkel met olijfolie naar smaak.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het bladerdeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag beleggen en bakken met je favoriete ingrediënten als snack of nagerechtje.
Houd 1/3 van de peerblokjes apart. Verdeel de overige peer, samen met de rode ui en de chorizoblokjes, over de courgette. Verkruimel ten slotte de witte kaas erover en bak 15 - 20 minuten in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Voeg de komkommerlinten en de overige peerblokjes toe aan de saladekom met dressing. Snijd de muntblaadjes en de bladpeterselie fijn en meng met de komkommer, peer en de dressing.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de komkommer-peersalade.