Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

met een frisse salade van peer en komkommer

Een belangrijk ingrediënt van chorizo is pimentón - een Spaans gerookt paprikapoeder gemaakt van speciale paprika's met een licht zoet-pittige smaak.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Courgette

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

25 gram

Chorizoblokjes

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)921 kcal
Energie (kJ)3853 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers22 g
Vezels5.6 g
Eiwitten22 g
Zout3 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.

Deeg uitrollen
2

Rol het bladerdeeg (inclusief het bakpapier) uit op een bakplaat en besmeer met de zure room. Breng goed op smaak met peper en zout. Beleg met de courgettelinten en besprenkel met olijfolie naar smaak.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het bladerdeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag beleggen en bakken met je favoriete ingrediënten als lekkere snack of nagerechtje.

Plaattaart beleggen
3

Houd 1/3 van de blokjes peer apart. Verdeel de rest van de peer, samen met de rode ui en de chorizoblokjes, over de courgette. Verkruimel tot slot de witte kaas erover en bak 15 - 20 minuten in de oven.

Dressing maken
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout.

Salade maken
5

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Voeg de komkommerlinten en de overige blokjes peer toe aan de saladekom met dressing. Snijd de muntblaadjes en de bladpeterselie fijn en meng met de komkommer, peer en dressing.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Serveren
6

Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de komkommer-peersalade.