HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlaattaart Met Courgette, Chorizo En Witte Kaas
topBanner
Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

met een frisse salade van peer en komkommer

Lees meer

Een belangrijk ingrediënt van chorizo is pimentón - een Spaans gerookt paprikapoeder gemaakt van speciale paprika's met een licht zoet-pittige smaak.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Rode ui

⅔ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Chorizoblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Komkommer

20 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3853 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd29.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Dunschiller of kaasschaaf
Bakplaat
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.

2

Rol het bladerdeeg (inclusief het bakpapier) uit op een bakplaat en besmeer met de zure room. Breng goed op smaak met peper en zout. Beleg met de courgettelinten en besprenkel met olijfolie naar smaak.

3

Houd 1/3 van de blokjes peer apart. Verdeel de rest van de peer, samen met de rode ui en de chorizoblokjes, over de courgette. Verkruimel tot slot de witte kaas erover en bak 15 - 20 minuten in de oven.

4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout.

5

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Voeg de komkommerlinten en de overige blokjes peer toe aan de saladekom met dressing. Snijd de muntblaadjes en de bladpeterselie fijn en meng met de komkommer, peer en dressing.

6

Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de komkommer-peersalade.