Een belangrijk ingrediënt van chorizo is pimentón - een Spaans gerookt paprikapoeder gemaakt van speciale paprika's met een licht zoet-pittige smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Peer
1 stuk(s)
Rode ui
⅔ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Bladerdeeg
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Chorizoblokjes
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Komkommer
20 gram
Verse bladpeterselie en munt
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
Rol het bladerdeeg (inclusief het bakpapier) uit op een bakplaat en besmeer met de zure room. Breng goed op smaak met peper en zout. Beleg met de courgettelinten en besprenkel met olijfolie naar smaak.
Houd 1/3 van de blokjes peer apart. Verdeel de rest van de peer, samen met de rode ui en de chorizoblokjes, over de courgette. Verkruimel tot slot de witte kaas erover en bak 15 - 20 minuten in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Voeg de komkommerlinten en de overige blokjes peer toe aan de saladekom met dressing. Snijd de muntblaadjes en de bladpeterselie fijn en meng met de komkommer, peer en dressing.
Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de komkommer-peersalade.