Pizzabroodjes met caponata dip en mozzarella

Pizzabroodjes met caponata dip en mozzarella

en een salade met basilicumcreme-dressing

Tags:
Family
•Veggie
Allergens:
Celery
•Milk
•Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Caponata dip

(Contains Celery)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

7.5 milliliters

Basil crème

1.5 piece

Tomato

½ head

Butter lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)1375 kJ
Calories329 kcal
Fat25.8 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate8.7 g
Sugar7.4 g
Dietary Fiber2.7 g
Protein14.4 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Salad Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de focaccia (zie Tip).
  • Leg de gehalveerde focaccia op een bakplaat met bakpapier. Bak de focaccia 3 - 4 minuten voor.

Tip: Lukt het niet om de focaccia te halveren? Laat dit dan achterwege en leg de mozzarella er direct op.

2
  • Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de focaccia.
  • Verdeel ook de caponata dip over de focaccia en bak nog 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de helft van de basilicumcreme met per persoon een 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
  • Scheur de bladsla in kleinere bladen en doe in de saladekom. Voeg hierbij de tomaten en meng goed door.
3
  • Besprenkel de andere helft van de basilicumcreme over de pizzabroodjes.
  • Besprenkel de balsamico creme over de pizzabroodjes.
4
  • Verdeel de pizzabroodjes over de borden en serveer met de salade.

Tip: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niks voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella), zonder dat er vlees aan te pas komt!