Peruaans geïnspireerde rijstschotel met zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peruaans geïnspireerde rijstschotel met zoete aardappel

Peruaans geïnspireerde rijstschotel met zoete aardappel

met witte kaas en pittige salsa

Zin om te variëren? Ook typisch Peruaans is quinoa. Maak dit gerecht de volgende keer eens met deze rijstvervanger!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Zoete aardappel

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Witte langgraanrijst

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Mangoketchup

(Bevat Sulfiet)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)873 kcal
Energie (kJ)3655 kJ
Vetten33.2 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten112.4 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels15.6 g
Eiwitten22.8 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in kwarten. Snijd de paprika in smalle repen. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.

Bakken
2

Meng in een kom de ui, paprika en zoete aardappel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Verdeel de laatste 8 - 10 minuten de zwarte bonen naast de ui, paprika en zoete aardappel. Breng op smaak met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Salsa maken
3

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn met 1 el extra vierge olijfolie. Voeg de rode peper, tomaat en koriander toe en breng op smaak met peper en zout.

Rijst koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle benodigde rijst, maar gebruik de helft. De overige rijst is heerlijk in een soep of lunchsalade de volgende dag.

Afwerken
5

Verkruimel de witte kaas.

Weetje: Door minder vlees te eten, belast je het milieu ook minder. Op voedingsstoffen hoef je bij dit vegetarische gerecht niets in te leveren: door de groenten krijg je veel ijzer binnen.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de salsa erop zodat de smaken van de salsa in de rijst trekken. Schep de zoete aardappel met de ui, paprika en bonen ernaast. Serveer de yoghurt bij de zoete aardappel en garneer met de witte kaas en de mangoketchup.