topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

pastasalade tonijn low cal

Green apple and pine nuts

This recipe provides 310 grams of vegetables per portion.

Labels:
Pescotarisch
Allergenen :
Gluten
•Tarwe
•Vis
•Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Kappertjes

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Appel

1.25 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

10 ml

Basilicumcrème

½ blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3300 kJ
Energie (kcal)789 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels13.2 g
Eiwitten28.7 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Pan
•Koekenpan
•Sieve
•Saladekom

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan for the pasta.
  • Chop the onion into half rings.
  • Heat a frying pan without oil and roast the pumpkin seeds for 1- 2 minutes or until they start to pop. 
  • Heat a light drizzle of olive oil in the same frying pan and fry the onion and capers for 6 - 8 minutes over medium heat.
2
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and cook the pasta for 10 - 12 minutes, covered, then drain and set aside.
  • Dice the cucumber and place it in a salad bowl together with the arugula and lamb lettuce. 
  • Dice the apple and add to the salad.
  • Chop the dill finely and add to the salad.
3
  • Add the mayonnaise (see pantry for amount), basil creme, pepper and salt to the salad and mix well. 
  • Mix the pasta with the salad. Season with salt and pepper.
4
  • Serve the salad on deep plates.
  • Top the salad with the onion and capers.
  • Place the tuna on the salad and garnish with the pumpkin seeds.
  • Drizzle over the balsamic glaze.