HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Pompoen En Feta
topBanner
Parelcouscous met pompoen en feta

Parelcouscous met pompoen en feta

Met kastanjechampignons en hazelnoten

Lees meer

Dit gerecht is gemakkelijk en snel te maken, maar qua smaken uitdagend door de geurigedragon en hartige feta. Deze feta is gemaakt van schapenmelk en wordt soms aangevuld met geitenmelk. De kaas zorgt in dit gerecht zowel voor pit als voor extra romigheid.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Kastanjechampignons

200 gram

Pompoenblokjes

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

6 bosje(s)

Verse dragon

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Hazelnoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels6 g
Eiwitten23 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

2

Verdeel de ui, champignons en pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven, schep halverwege om.

3

Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon, breng opnieuw aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

4

Pluk ondertussen de blaadjes dragon van de steeltjes, houd de blaadjes heel en snijd de steeltjes fijn. Verkruimel de feta en snijd de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en bak de hazelnoten tot ze beginnen te geuren.

5

Meng de groenten uit de oven met de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de dragon door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, hazelnoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.