Skip to main content
Pannenkoekjes met mangoslagroom

Pannenkoekjes met mangoslagroom

2 porties | met passievrucht en limoen

4.1
(54)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga deze week voor friszoete pannenkoekjes met mangoslagroom, passievrucht en limoen!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Passievrucht

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Limoen

150 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3684 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten43.8 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten97.1 g
waarvan suikers40.2 g
Vezels6.7 g
Eiwitten24 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Staafmixer
Mixer
Kom
Grote kom
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Halveer de passievrucht. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Schil de mango en snijd in blokjes. Pureer de helft van de mango met een staafmixer tot een gladde puree. Houd de overige mango apart ter garnering.
  • Klop met een handmixer de slagroom met 1 el suiker tot een stevige slagroom.
  • Spatel de helft van de slagroom voorzichtig in delen door de mangopuree. Dek af en zet in de koelkast.
2
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom 150 g bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1 el suiker en een snufje zout.
  • Klop in een tweede kom de eieren los. Voeg de karnemelk toe en klop door elkaar tot er veel belletjes ontstaan.
  • Spatel het eimengsel voorzichtig door het droge bloemmengsel tot er een glad beslag ontstaat. Roer 1 el limoensap en 2/3 van de limoenrasp erdoor.
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet het pannenkoekbeslag met een soeplepel in de pan en maak per keer ongeveer 3 - 4 pannenkoeken. Bak de pannenkoeken 1 - 2 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal dit tot al het beslag op is. Voeg eventueel tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de pan.

Tip: Je bakt kleine pannenkoekjes, zodat ze makkelijker te stapelen zijn.

4
  • Verdeel de pannenkoeken in kleine stapeltjes over de borden.
  • Verdeel de mangoslagroom, de passievrucht en de mangoblokjes erover.
  • Garneer met de overige limoenrasp. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders