topBanner
Ontbijtcake met banaan en walnoten

Ontbijtcake met banaan en walnoten

Een gezonde variant op de klassieke verjaardagscake

Lees meer
Allergenen :EiNotenGlutenbevattende granenSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

2 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

25 gram

Walnoten

(BevatNoten)

50 gram

Havermout

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Gele rozijnen

(BevatSulfiet)

2 tl

Gemalen kaneel

10 gram

Lijnzaad

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Honing

snufje

Zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)1946 kJ
Energie (kcal)465 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten14 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Garde
Kom
Bakpapier
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 170 graden

2

Prak de bananen in een kom. Voeg de eieren toe en mix met een garde of mixer in ongeveer 1 minuut tot een luchtig beslag.

3

Verkruimel vervolgens de walnoten. Voeg de walnoten, havermout, rozijnen, kaneel, lijnzaad, de helft van de honing en een snufje zout toe aan het beslag en roer door.

4

Schenk het beslag in een kleine ovenschaal of cakevorm met bakpapier en bak de ontbijtcake in 25 - 30 minuten goudbruin in de oven. Test of de ontbijtcake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt dan is de ontbijtcake gaar. Haal de cake uit de vorm en besprenkel met de overige honing.

TIP: