Noedels met biefstukpuntjes en Thais basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met biefstukpuntjes en Thais basilicum

Noedels met biefstukpuntjes en Thais basilicum

met broccoli en zoetzure komkommersalade

Met deze salade waan je je zo in Thailand. De biefstukpuntjes breng je op smaak door ze te bakken met een zoet-zout sausje van honing, vissaus en sesamzaadjes. Thais basilicum heeft een zoete smaak met een vleugje anijs – heel anders dan je gewend bent van het basilicum dat je gebruikt om je pasta of lasagne op smaak te brengen.

Allergenen :
Vis
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

20 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

5 gram

Thaise basilicum

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

100 gram

Biefstukpuntjes

2.5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

2 el

Honing

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2948 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers37.9 g
Vezels8 g
Eiwitten39 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Saladekom
Wok
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in blokjes. Verhit de vissaus en honing samen in een steelplan op laag vuur en laat dit in 10 minuten zachtjes inkoken.

Salade maken
2

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Maak in een saladekom een zoetzure dressing van per persoon 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Meng de dressing met de komkommer en zet apart. Schep af en toe goed om, zodat de dressing goed intrekt.

Koken
3

Kook de broccoli, afgedekt, 4 – 6 minuten in de pan met deksel. Voeg in de laatste 3 – 4 minuten ook de noedels toe aan de pan en kook mee met de broccoli. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat uitstomen zonder deksel. Ris ondertussen de blaadjes van het Thaise basilicum en snijd in dunne reepjes.

Wokken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Voeg de broccoli, de noedels, het Thaise basilicum en de sesamolie toe. Meng alles goed en verwarm nog 3 – 4 minuten.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstukpuntjes 1 – 3 minuten. Giet eventueel vrijgekomen vocht af en voeg vervolgens de sesamzaadjes, de vissaus en de honing toe. Meng alles goed en verwarm het geheel kort.

Serveren
6

Verdeel de broccoli en noedels over de borden. Schep de biefstukpuntjes en de saus erop. Serveer de zoetzure komkommersalade ernaast.