HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHutspot Met Varkenshaas
topBanner
Hutspot met varkenshaas

Hutspot met varkenshaas

met gebakken spruitjes en spekblokjes

Lees meer

Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan maar werden er vroeger wel veel geteeld.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:BalansLekker snelExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

200 gram

Spruiten

300 gram

Mix van gesneden wortel en ui

2 stuk(s)

Varkenshaas

25 gram

Spekblokjes

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2409 kJ
Energie (kcal)576 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels12 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het groentebouillonblokje erboven. Breng in een tweede pan met deksel water aan de kook voor de spruitjes. Was of schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.

2

Kook de aardappelen, afgedekt, 15 – 18 minuten in de pan met bouillon. Kook de spruitjes, afgedekt, in 6 – 8 minuten beetgaar in de andere pan. Giet de spruiten af en spoel af met koud water. Kook de laatste 5 minuten de mix van wortel en ui mee met de aardappelen. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en bak 2 - 3 minuten per kant. Dek de pan af en bak nog 4 - 6 minuten. Haal de varkenshaas uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Voeg per persoon 1 - 2 el water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de koekenpan. Roer goed en kook 2 - 3 minuten in tot een jus. Bak ondertussen in een andere koekenpan de spekblokjes 3 - 4 minuten zonder olie of boter. Voeg vervolgens de spruitjes toe en bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en verhit nog 1 minuut.

4

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove stamppot. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Verdeel de hutspot en spruitjes over de borden. Leg de varkenshaas ernaast en schenk de jus erover.