Naanpizza met geitenkaas en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse tomatensalade

.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Zoete aardappel

¼ stuk(s)

Courgette

40 gram

Passata

1 stuk(s)

Naanbrood

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Verse geitenkaas

125 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)643 kcal
Energie (kJ)2690 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers21 g
Vezels6.3 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Schil de zoete aardappel en maak met een kaasschaaf of dunschiller dunne ronde plakjes van de zoete aardappel en de courgette.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uiringen, 1/2 tl oregano per persoon en de plakjes zoete aardappel 4 - 6 minuten. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.

Naanpizza's bakken
2

Verdeel per persoon 2 el passata over elk naanbrood. Strooi er 1/2 tl gedroogde oregano per persoon, peper en zout overheen. Bak de naanbroden 2 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Wil je liever 2 naanpizza's per persoon? Snijd de naanpizza dan in de lengte door de helft.

Salade maken
3

Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng in een saladekom de tomaten, het basilicum en de gesnipperde rode ui met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel naar smaak extra vierge olijfolie toe en schep tussendoor een aantal keer om.

Serveren
4

Snijd de naanpizza in stukken en serveer de salade erbij.

Tip: Dit gerecht bevat maar liefst 3 verschillende soorten groenten en 2 verschillende koolhydraatbronnen. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle vitaminen en mineralen binnen te krijgen - niet alleen met groenten, maar ook met koolhydraten, eiwitten en vetten.