Naanburger met uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanburger met uienchutney

Naanburger met uienchutney

met kerrie-aardappelen, kruidenmayonaise en frisse salade

Vandaag bereid je een burger met Indiase twist. Je vouwt de burger tussen een naanbrood en serveert er een zelfgemaakte kruidenmayonaise bij.

Allergenen :
Tarwe
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

150 gram

Aardappelblokjes

0.16 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse koriander en munt

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Pikante uienchutney

¼ stuk(s)

Groene peper

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3778 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten41.4 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten94.2 g
waarvan suikers14 g
Vezels10.9 g
Eiwitten32.6 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Saladekom
Staafmixer
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven op 220 graden. Meng de aardappelblokjes in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl kerriepoeder. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 17 - 20 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de komkommer en de helft van de tomaat in blokjes van 1 cm. Snijd de andere helft van de tomaat in plakjes en bewaar apart.
Salade maken
2
  • Snijd de munt fijn. Meng in een saladekom de komkommer- en tomaatblokjes met de verse munt. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper in grove stukken.
  • Meng in een hoge kom 1 tl wittewijnazijn per persoon, de groene peper, koriander, mayonaise, peper en zout. Mix met een staafmixer tot een gladde saus.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesaus: meng 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout.

Burgers bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur.
  • Rol 1 ovale burger per persoon van het rundergehakt. Bak de burger 3 – 4 minuten per kant.
  • Bak de laatste 3 minuten de rode ui en uienchutney mee.
  • Verwarm ondertussen het naanbrood 3 – 4 minuten in de oven.

Tip: Kneed de hamburger in een ovale, platte vorm. Zo passen ze straks goed op het naanbrood en worden ze gelijkmatig gaar.

Serveren
4
  • Verdeel het naanbrood over de borden en beleg met de kruidenmayonaise, runderburger, tomaatplakjes en gebakken uienchutney.
  • Vouw het naanbrood om de burger.
  • Serveer met de kerrie-aardappelen en de komkommersalade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.