Naanburger met uienchutney
Naanburger met uienchutney

Naanburger met uienchutney

met kerrie-aardappelen, kruidenmayonaise en frisse salade

Vandaag bereid je een burger met Indiase twist. Je vouwt de burger tussen een naanbrood en serveert er een zelfgemaakte kruidenmayonaise bij.

Allergens:
Celery
•Mustard
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Beef mince with kofta seasoning

1 piece

Naan bread with herbs

150 g

Diced potato

0.16 sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

1 piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh coriander & mint

1 piece

Red onion

20 g

Onion chutney

20 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

¼ piece

Green chili pepper

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories969 kcal
Energy (kJ)4053 kJ
Fat42 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate98 g
Sugar16 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein43 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•High-Sided Bowl
•Salad Bowl
•Stick Blender

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Meng de aardappelblokjes in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl kerriepoeder. Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 17 - 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.

Salade maken
2

Snijd de komkommer en de helft van de tomaat in blokjes van 1 cm. Snijd de andere helft van de tomaat in plakjes en bewaar apart. Snijd de munt fijn. Meng in een saladekom de komkommer- en tomaatblokjes met de verse munt. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd in grove stukken. Meng in een hoge kom 1 tl wittewijnazijn per persoon, de groene peper, koriander, mayonaise, peper en zout. Mix met een staafmixer tot een gladde saus.

Tip: Tip 1: Pas op: de groene peper is pittig! Houd je daar niet zo van of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer de groene peper apart. Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesaus: meng 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout.

Burgers bakken
3

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rol 1 ovale burger per persoon van het rundergehakt. Bak de burger 3 – 4 minuten per kant. Bak de laatste 3 minuten de rode ui en uienchutney mee. Verwarm ondertussen het naanbrood 3 – 4 minuten in de oven.

Tip: Kneed de hamburger in een ovale, platte vorm. Zo passen ze straks goed op het naanbrood en worden ze gelijkmatig gaar.

Serveren
4

Verdeel het naanbrood over de borden en beleg met de kruidenmayonaise, runderburger, tomaatplakjes en gebakken uienchutney. Vouw het naanbrood om de burger. Serveer met de kerrie-aardappelen en de komkommersalade.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.