Mini-tortilla's met gerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met gerookte zalm

Mini-tortilla's met gerookte zalm

met avocadodip en mais-salsa

Met dit gerecht zet je in slechts 15 minuten een Mexicaanse fiesta op tafel!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

40 gram

Avocadodip

100 gram

Gesneden rodekool

70 gram

Mais in blik

1.32 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)587 kcal
Energie (kJ)2456 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers20 g
Vezels10.2 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de limoen uit boven een kleine kom en bewaar apart. Meng in een kom per persoon: 1 el limoensap met 1/2 el suiker. Meng de gesneden rodekool erdoorheen. Zet apart en schep af en toe om.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort als het gaat om calcium, vezels en vitamine C?

Tortilla's verwarmen
2

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Mais-salsa maken
3

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Laat de mais uitlekken. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een kom de mais met het witte gedeelte van de bosui en de tomaatblokjes. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Besmeer de tortilla's met de avocadodip. Verdeel de rodekool over de tortilla's. Schep de mais-salsa erover en leg de zalmsnippers erop. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.