
Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze bowl vol smaken.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
150 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
150 gram
Spinazie
⅓ pak(ken)
Kikkererwten
½ zakje(s)
Ras el hanout
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)
25 gram
Labne
(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Citroen
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de zoete aardappel af en schil of was grondig. Snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken in 20 – 30 minuten gaar in de oven.

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een zeef.
Tip: Dit gerecht bevat veel belangrijke voedingsstoffen. De spinazie en labne zijn rijk aan calcium, in de kikkererwten en zoete aardappel zit veel ijzer en de paprika zorgt voor veel vitamine E en C.

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en per persoon: 1 1/2 tl ras el hanout en 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de kruiden aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.

Snijd de citroen in partjes en snijd de koriander fijn.

Verdeel de zoete aardappel over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenpartjes.