Skip to main content
Midden-Oosters gekruide veggiebowl

Midden-Oosters gekruide veggiebowl

met zoete aardappel, kikkererwten, spinazie en labne

4.3
(967)

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze bowl vol smaken.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Amandelnoten
Pinda's
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

150 gram

Spinazie

⅓ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Ras el hanout

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

25 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2421 kJ
Energie (kcal)579 kcal
Vetten27.4 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten59.3 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels16.3 g
Eiwitten17.1 g
Zout1.1 g
Potassium192.9 mg
Calcium180 mg
Iron3.4 mg
Bakplaat met bakpapier
Sieve
Hapjespan

Instructies

Zoete aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de zoete aardappel af en schil of was grondig. Snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken in 20 – 30 minuten gaar in de oven.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een zeef.

Tip: Dit gerecht bevat veel belangrijke voedingsstoffen. De spinazie en labne zijn rijk aan calcium, in de kikkererwten en zoete aardappel zit veel ijzer en de paprika zorgt voor veel vitamine E en C.

Bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en per persoon: 1 1/2 tl ras el hanout en 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de kruiden aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie toevoegen
4

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.

Garnering snijden
5

Snijd de citroen in partjes en snijd de koriander fijn.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappel over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders