Skip to main content
Zelfgemaakte gehaktballetjes uit de oven met mozzarella

Zelfgemaakte gehaktballetjes uit de oven met mozzarella

met tomatensaus, geroosterde aardappelen en spinazie

Worcestershiresaus is uitgevonden door twee apothekers in Worcester, Engeland. Je kunt waarschijnlijk wel raden hoe het aan zijn naam komt!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Gluten
Mosterd
Soja
Gerst
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei
Mosterd
Selderij
Soja
Gluten
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Bevat: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Kan sporen van allergenen bevatten)

200 gram

Aardappelen

100 gram

Passata

5 gram

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Gluten, Mosterd, Soja, Gerst)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

100 gram

Spinazie

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2762 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels8.9 g
Eiwitten34.6 g
Zout2.2 g
Potassium1521.3 mg
Calcium135.5 mg
Iron2.9 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Braadpan

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in kwarten.
  • Voeg de aardappelen en een scheutje olijfolie toe aan een kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de aardappelen over één kant van een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Gehaktballetjes maken
2
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een grote kom het gehakt met de panko, de mosterd, de worcestersaus en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vorm 4 - 5 gehaktballetjes per persoon van het gehakt en leg in een ovenschaal.
  • Bak 4 - 5 minuten mee met de aardappelen in de oven.
Samenstellen
3
  • Voeg de passata, de ui en de spinazie toe aan de ovenschaal.
  • Meng goed met de gehaktballetjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Strooi de kaas erover en zet de schaal terug in de oven.
  • Bak 10 - 12 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn en de kaas gesmolten is.
Serveren
4
  • Verdeel de gehaktballetjes over de borden.
  • Serveer de gebakken aardappelen ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders