Skip to main content
Kruidige rode viscurry met koriander en sperziebonen

Kruidige rode viscurry met koriander en sperziebonen

met rijst, kokosmelk en wortel

Receptontwikkelaar Babette: "Dit recept is geinspireerd op Maleisische viscurry's. Typisch voor de Maleisische keuken is het balanceren van pittige, zure, romige en kruidige smaken. In dit recept combineer je onze rode currypasta - met o.a. friszuur limoensap, pittige chilipeper en verschillende kruiden - met romige kokosmelk."

Allergenen:
Vis
Selderij
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Rode currypasta

125 ml

Kokosmelk

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse koriander

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

175 ml

Water voor de rijst

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3161 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten81.1 g
waarvan suikers12 g
Vezels9.5 g
Eiwitten36.1 g
Zout3.4 g
Potassium458.5 mg
Calcium94.5 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water voor de rijst aan de kook in een pan. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Zet het vuur uit en laat 5 minuten afgedekt staan.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de koriander fijn en bewaar de blaadjes apart van de steeltjes.
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelmatig vuur. Bak de ui, knoflook en koriandersteeltjes 4 - 5 minuten.
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de wortel in halve maantjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
  • Voeg de wortel, sperziebonen en currypasta toe aan de wok en bak 3 minuten.
3
  • Voeg de kokosmelk, sojasaus en bouillon toe. Meng goed en kook 5 - 7 minuten.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in kleinere stukjes.
  • Breng flink op smaak met peper en zout en voeg toe aan de curry.
  • Pocheer 2 - 3 minuten, of tot de vis gaar is.
4
  • Proef de curry en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Roer wat sambal naar smaak door de curry.
  • Serveer de rijst in kommen en verdeel de curry eroverheen.
  • Garneer met de korianderblaadjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders