Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Krieltjes
2 stuk(s)
Tomaat
40 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
50 gram
Ravigotesaus
(BevatMosterd, Eieren)2 stuk(s)
Heekfilet in cornflakes
2 stuk(s)
Wortel
1 el
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Olijfolie
2 el
Roomboter
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortellinten 3 - 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de wortellinten uit de pan en laat afkoelen.
Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de wortel.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en houd apart.
Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de wortel op middelhoog vuur. Bak de heekfilet in cornflakes 4 - 6 minuten per kant.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de tomaat, slamix en wortellinten in de saladekom met de dressing (zie Tip). Snijd de heekfilet in reepjes.
Tip: Zorg dat de wortellinten zijn afgekoeld voordat je ze toevoegt aan de saladekom.
Verdeel de krieltjes en de heekfilet in cornflakes over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.