Heekfilet in cornflakes met gebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet in cornflakes met gebakken krieltjes

Heekfilet in cornflakes met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en frisse salade van wortel en tomaat

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

30 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Heekfilet in cornflakes

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)642 kcal
Energie (kJ)2685 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten64.2 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels15.1 g
Eiwitten8.1 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Wortel bereiden
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortellinten 3 - 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de wortellinten uit de pan en laat afkoelen.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de wortel.

 

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en houd apart. 

Vis bakken
4

Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de wortel op middelhoog vuur. Bak de heekfilet in cornflakes 4 - 6 minuten per kant.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de tomaat, slamix en wortellinten in de saladekom met de dressing (zie Tip). Snijd de heekfilet in reepjes.

Tip: Zorg dat de wortellinten zijn afgekoeld voordat je ze toevoegt aan de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en de heekfilet in cornflakes over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.