HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHeekfilet In Cornflakes Met Gebakken Krieltjes
topBanner
Heekfilet in cornflakes met gebakken krieltjes

Heekfilet in cornflakes met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en frisse salade van wortel en tomaat

Lees meer

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Allergenen :MosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

50 gram

Ravigotesaus

(BevatMosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Heekfilet in cornflakes

2 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)642 kcal
Energie (kJ)2685 kJ
Vetten37.05 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten64.18 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels15.09 g
Eiwitten8.11 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortellinten 3 - 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de wortellinten uit de pan en laat afkoelen.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de wortel.

 

3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en houd apart. 

4

Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de wortel op middelhoog vuur. Bak de heekfilet in cornflakes 4 - 6 minuten per kant.

5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de tomaat, slamix en wortellinten in de saladekom met de dressing (zie Tip). Snijd de heekfilet in reepjes.

Tip: Zorg dat de wortellinten zijn afgekoeld voordat je ze toevoegt aan de saladekom.

6

Verdeel de krieltjes en de heekfilet in cornflakes over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.