HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMascarponeroom Met Mandarijn
topBanner
Mascarponeroom met mandarijn

Mascarponeroom met mandarijn

Met verse basilicum

Lees meer

Door opgeklopte slagroom te mengen met mascarpone wordt de room mooi stijf en extra vol van smaak. Mascarpone is eigenlijk een kaassoort, gemaakt van lichte room en wijnsteenzuur. Je kent het waarschijnlijk wel van tiramisu. Vandaag combineer je het met zoete mandarijn en frisse basilicum.

Allergenen :SelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

2 stuk(s)

Sinaasappel

2 leaves

Vers basilicum

(BevatSelderij)

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1598 kJ
Energie (kcal)382 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd23.8 g
Koolhydraten12 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels1 g
Eiwitten3 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Handmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pel de mandarijn en verdeel in partjes. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes

2

Mix in een kom de slagroom met de suiker lobbig. Mix daarna in een andere kom de mascarpone los. Giet dan, terwijl je mixt, de slagroom bij de mascarpone tot er een vol en romig geheel ontstaat.

3

Verdeel de mascarponeroom over de borden en leg de mandarijnpartjes eromheen. Garneer met het basilicum.