Witte-aspergesoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte-aspergesoep

Witte-aspergesoep

4 porties | met hartvormig broodje

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga voor deze romige aspergesoep met knapperige ontbijtspek, verse dragon en zelfgemaakte croutons.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Aardappelen

500 gram

Witte asperges

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Sjalot

10 gram

Verse dragon en bieslook

8 ml

Olijfolie met citroen

1 snufje

Nootmuskaat

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3473 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd25.2 g
Koolhydraten85.2 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels20.3 g
Eiwitten17.2 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Dunschiller
Soeppan met deksel
Waterkoker
Staafmixer
Schuimspaan
Staafmixer

Instructies

1
  • Schil de aardappelen en snijd in kwarten.
  • Snijd de sjalot en knoflook grof.
  • Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de asperges weg. Snijd de topjes eraf en bewaar apart.
  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en snijd in stukken van 4 cm.
2
  • Kook 1200 ml water in de waterkoker.
  • Verhit ondertussen 1 1/2 el roomboter in een soeppan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de aardappelen en asperges met topjes toe. Bak al roerend 1 minuut.
  • Voeg het water toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Maak zelf een aspergebouillon! Kook de aspergeschillen en wegsnijdsels 30 minuten in 1500 ml water met een grote snuf zout. Zeef de aspergeresten eruit en gebruik in plaats van het water met bouillonblokje.

3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het brood 5 - 6 minuten.
  • Snijd de bieslook en dragon fijn.
  • Haal de soep van het vuur. Schep de aspergetopjes met een schuimspaan uit de pan en leg apart.
  • Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
4
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Breng de soep op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.
  • Warm de soep in 1 minuut opnieuw op.
  • Serveer de soep in diepe kommen. Leg de aspergetopjes in het midden van de soep. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak en garneer met de verse kruiden. Serveer het brood ernaast