.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
0.17 roll(s)
Quichedeeg
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Gluten)
0.32 stuk(s)
Ei
35 gram
Rietsuiker
(Kan bevatten: Gluten)
120 ml
Biologische halfvolle melk
20 gram
Risottorijst
35 ml
Slagroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
0.17 el
[Plantaardige] roomboter
Rol het quichedeeg uit en laat het op het bakpapier liggen.Vet een ronde taartvorm van diameter 24 cm in met boter. Bekleed de bodem van de taartvorm met het deeg op bakpapier. Snijd de randen netjes af. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
Kluts 2 eieren in een kleine kom. Breng 700 ml melk aan de kook in een pan. Voeg zodra de melk kookt 120 gram risottorijst en 120 gram rietsuiker toe. Roer los en breng weer zacht aan de kook. Kook 25 - 30 minuten of tot de rijst gaar is. Roer regelmatig met een garde zodat de rijst niet aanbrandt.
Tip: Laat de rijst niet droogkoken, er moet wat vocht overblijven voor het bakken in de oven. Gaat het toch te hard? Zet het vuur dan lager.
Meng ondertussen de slagroom en de overige rietsuiker in een hoge kom. Klop met een garde of mixer tot stevige pieken. Bewaar in de koelkast. Haal de pan met rijst van het vuur wanneer de rijst gaar is. Meng 2 el warme rijst door de geklutste eieren. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de pan met rijst en meng rustig door.
Tip: Door eerst een klein beetje hete rijst te mengen met de eieren, warm je ze rustig op en zullen ze niet gelijk stollen. Dit proces heet familie maken.
Giet de vulling op het quichedeeg in de taartvorm. Bak de taart 25 - 35 minuten in de oven. De taart is klaar wanneer de bovenkant goudbruin is geworden en de randjes krokant zijn. Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen, haal dan uit de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen. Schep de slagroom op de taart bij het serveren.