Pita's met pulled chicken en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita's met pulled chicken en avocado

Pita's met pulled chicken en avocado

2 porties | met paprika en Goudse kaas

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

200 gram

Pulled chicken

1 stuk(s)

Avocado

100 gram

Paprikareepjes

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2788 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten32.6 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers6 g
Vezels6.3 g
Eiwitten34.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 2 - 3 minuten.
  • Haal de paprika uit de pan en bewaar apart. Voeg de pulled chicken en 2 el water toe aan de koekenpan en kook 3 - 4 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Halveer ondertussen de pita's en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bedek de helft van de pita's met de geraspte kaas. 
  • Bak de pita's 4 - 5 minuten in het bovenste gedeelte van de oven, of tot de kaas gesmolten is.
3
  • Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de citroen doormidden.
  • Pers de helft van de citroen uit in een kom.
  • Voeg de avocado toe aan de kom en prak met een vork tot een dikke puree. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de smashed avocado over de pitahelften zonder kaas.
  • Leg de paprika en pulled chicken erbovenop. Leg de pitahelften met kaas erbovenop. Serveer de broodjes warm.