Mediterrane zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane zalm

Mediterrane zalm

2 porties | met feta, cherrytomaten en citroen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Zalm van de barbecue! Door de vis in aluminiumfolie te verpakken plakt deze niet aan het rooster én blijven de smaken mooi behouden: zoute feta, frisse citroen en umami cherrytomaten!

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

2 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode cherrytomaten

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2249 kJ
Energie (kcal)538 kcal
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten16.7 g
waarvan suikers11 g
Vezels4.7 g
Eiwitten27.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakpapier
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Snijd de courgette en citroen in plakken.
  • Halveer de cherrytomaten. 
  • Meng in een kleine kom de Siciliaanse kruiden, olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Verdeel de citroen over twee stukken bakpapier.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier en leg op de citroen.
  • Verdeel de groenten over de twee stukken bakpapier. 
  • Besprenkel de zalm en groenten met de kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  •  
3
  • Steek de barbecue aan (zie Tip). 
  • Scheur twee stukken aluminiumfolie af.
  • Vouw het aluminiumfolie over de zalm heen en vouw dicht.
  • Rooster de zalm 10 - 15 minuten op de barbecue. 

Tip: Je kunt de zalm ook in de oven roosteren op 200 graden. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

4
  • Verwijder het aluminiumfolie en bakpapier. 
  • Leg de zalm en geroosterde groenten op een serveerschaal.
  • Verkruimel de feta over de zalm.