Flammkuchen met serranoham
Flammkuchen met serranoham

Flammkuchen met serranoham

2 porties | met gedroogde vijgen en crema di balsamico

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Met flammkuchen valt eindeloos te combineren! Deze versie met serranoham en gedroogde vijgen is onweerstaanbaar.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

160 g

Serrano ham

1 piece

Shallot

100 g

Organic sour cream

40 g

Chopped dried figs

15 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

Nutrition Values

Calories550 kcal
Energy (kJ)2302 kJ
Fat15.8 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate63.6 g
Sugar18.1 g
Dietary Fiber2.7 g
Protein35.1 g
Salt5.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Voeg de vijgen toe aan een kleine kom met een bodempje water en laat wellen tot gebruik. Snijd de sjalot in halve ringen.

2

Besmeer de flammkuchen met de zure room. Verdeel de sjalot erover.

3

Bak de flammkuchen in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven. Voeg de laatste 2 minuten de gedroogde vijgenstukjes toe.

4

Snijd de flammkuchen in stukken en garneer met de serranoham. Verdeel de crema di balsamico erover.