Brunch-taco's met roerei en spek
Brunch-taco's met roerei en spek

Brunch-taco's met roerei en spek

2 porties | met tomaat en avocadodip

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Taco's als ontbijt of lunch? Tortilla's zijn de perfecte basis voor allerlei soorten toppings. Dat is elk moment van de dag genieten!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

6 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

4 piece

Egg

(Contains Egg)

4 slice

Bacon

50 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

80 g

Avocado dip

50 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

2 piece

Tomato

10 g

Fresh chives

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories798 kcal
Energy (kJ)3339 kJ
Fat53.5 g
Saturated Fat21.3 g
Carbohydrate45.1 g
Sugar5.4 g
Dietary Fiber4.2 g
Protein33 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
2
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie.
  • Verwarm de tortilla's de laatste 3 - 4 minuten bij het ontbijtspek in de oven.
  • Klop ondertussen de eieren los in een kom.
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Zet daarna het vuur laag, voeg het ei toe en verwarm al roerend tot het ei net is gestold.
  • Zet het vuur uit en voeg de helft van de cheddar toe. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verkruimel het ontbijtspek. Serveer alles in kleine kommen op tafel en laat iedereen zelf 3 tortilla's beleggen.
  • Begin met het roerei en de tomatenblokjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel vervolgens de crème fraîche en avocadodip erover.
  • Garneer met de bieslook, het ontbijtspek en de overige cheddar.