Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Bak deze week een appeltaart met kaneel en walnoten. Voeg eventueel zelf een toef slagroom toe - heerlijk bij de koffie of thee!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¾ piece
Apple
20 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
0.52 piece
Egg
¾ teaspoon
Ground cinnamon
50 g
Butter
(Contains Milk)
90 g
Flour
(Contains Wheat May be present Gluten)
¼ sachet(s)
Baking powder
(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)
50 g
Granulated sugar
(May be present Gluten)
3.25 tablespoon
Brown sugar
Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) of 180 graden (elektrisch). Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de kristalsuiker, 9 el basterdsuiker en een snufje zout. Voeg de eieren en roomboter toe en kneed met je handen tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg tot een bol, dek af met plasticfolie en laat rusten in de koelkast. Schil alle appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes in een kom met de walnootstukjes, kaneel en 4 el basterdsuiker.
Vet een ronde taartvorm met een doorsnede van 24 cm in met boter. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit met een deegroller. Bekleed de bodem en zijkanten van de taartvorm met het het deeg. Vul vervolgens met de appelvulling. Vouw eventuele uitstekende randen naar binnen. Heb je deeg over? Vries het in en gebruik het een andere keer om nog een kleine taart te maken.
Tip: Tip 1: Is het deeg een beetje plakkerig? Strooi dan eerst wat bloem over het aanrecht of werkblad. Tip 2: Bij het bekleden van de taartvorm kan het deeg uit elkaar vallen. Gebruik je handen om het weer aan elkaar te plakken.
Bak de taart 60 - 70 minuten in de oven. De taart is klaar wanneer de bovenkant goudbruin is en de randen krokant zijn. Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen.