Bakbox | Citroentaart
Bakbox | Citroentaart

Bakbox | Citroentaart

+/- 8 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Maak deze klassieke citroentaart helemaal zelf! Je hebt maar 40 minuten en een paar ingrediënten nodig.

Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1.5 piece

Egg

¾ piece

Lemon

20 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

35 g

Butter

(Contains Milk)

50 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

5 tablespoon

Sugar

¼ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories436 kcal
Energy (kJ)1824 kJ
Fat20 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate53 g
Sugar35 g
Dietary Fiber1.7 g
Protein10 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Plastic Wrap
Bowl
Grater
Small Bowl
Hand mixer
Hand mixer
Parchment Paper
Rolling Pin
Cake tin (24cm ø)
Cake tin (24cm ø)

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) of 210 graden (elektrisch). Scheid bij 2 eieren het eiwit van de eidooier. Het eiwit hoeft niet bewaard te worden. Meng de eidooiers met de roomboter en poedersuiker. Mix met een (elektrische) mixer of keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de bloem en 1 tl zout toe en kneed met je handen tot een deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Vulling maken
2

Rasp de schil van 1 citroen met een fijne rasp en pers de citroenen uit boven een kleine kom. Mix de zure room en het kristalsuiker in een kom met een (hand)mixer of garde. Kluts de overige 4 eieren in een andere kom en voeg deze toe aan de kom met zure room. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe en mix tot een samenhangend mengsel.

Taart bakken
3

Vet een ronde taartvorm van 24 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot ongeveer 1/2 cm dik. Bekleed de taartvorm met het deeg. Snijd het deeg aan de randen netjes af. Giet de vulling in de taartvorm. Bak de taart 18 - 20 minuten in de oven. Controleer na 15 minuten of de taart klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de taart klaar.

Tip: 1. Is je deeg een beetje plakkerig? Strooi eventueel wat bloem over je aanrecht voor het uitrollen.

  1. Het deeg kan een beetje scheuren. Gebruik je handen om het deeg weer aan elkaar te plakken.

Afkoelen en serveren
4

Haal de taart de oven en laat volledig afkoelen. Snijd de citroentaart in punten en garneer met de overige poedersuiker en eventueel wat extra citroenrasp.

Tip: Heb je extra tijd? Laat de taart verder opstijven in de koelkast voor een extra mooi en stevig resultaat.