Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Kom helemaal in de Sinterklaassfeer en bak dit jaar je eigen banketstaaf. Het amandelspijs maak je gemakkelijk zelf en met het amandelschaafsel geef je er een extra feestelijke draai aan. Deze banketletter is ideale traktatie in de maand december.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
25 gram
Amandelen
50 gram
Kristalsuiker
(Kan bevatten Gluten)
¼ stuk(s)
Citroen
0.52 stuk(s)
Ei
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe, Gluten)
5 gram
Amandelschaafsel
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Leg de amandelen op een schone theedoek. Vouw de theedoek dubbel en sla met een pan of deegroller de amandelen fijn. Hak eventueel grote stukken nog fijner met een mes. Meng de amandelen in een kom met 1 ei, de suiker en citroenrasp tot een samenhangend geheel.
Tip: Heb je een hakmolen of keukenmachine? Hak dan hiermee de amandelen fijn en meng daarna met de rest van de ingrediënten.
Leg een groot vel plasticfolie klaar. Leg het amandelmengsel in de vorm van een lange staaf op de folie. Wikkel de folie goed dicht om de amandelspijs heen. Laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met een bakpapier. Leg de staaf amandelspijs in het midden van het deeg. Rol het deeg over de spijs heen en druk het geheel dicht bij de rand. Draai vervolgens de banketstaaf om zodat de naad onder ligt. Vorm de staaf met je handen tot een S vorm.
Kluts een ei in een kleine kom. Bestrijk de banketletter met het ei en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de letter 30 - 35 minuten in de oven. Serveer als geheel of snijd in stukken.