Bagel met zelfgemaakte zalmsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bagel met zelfgemaakte zalmsalade

Bagel met zelfgemaakte zalmsalade

2 porties | met appel, komkommer en verse bieslook

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Zoals deze frisse bagel met onweerstaanbare zelfgemaakte salade van warmgerookte zalm. Voor dit recept hoef je maar 10 minuutjes uit te trekken en de salade kun je zelfs van te voren bereiden. Zo houd je zeker genoeg tijd over om van je lunchpauze te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Sesamzaad
Tarwe
Gerst
Mosterd
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Bagels met sesamzaad

(Bevat Sesamzaad, Tarwe, Gerst Kan bevatten Soja, Noten, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

150 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Sjalot

50 gram

Radicchio en romaine

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Verse bieslook

1 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)754 kcal
Energie (kJ)3154 kJ
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels3.4 g
Eiwitten27.1 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Saladekom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de sjalot. Snijd de bieslook fijn.
  • Schaaf 8 dunne linten van de komkommer met een dunschiller en snijd de overige komkommer in dunne plakjes.
  • Bak de bagel 4 minuten in de oven.
2
  • Meng in een kom de zalmsnippers met de bieslook en de mayonaise (houd 1/2 el mayonaise apart voor het besmeren van de bagel) en de helft van de sjalot. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing en overige sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de appel in dunne plakken.
  • Snijd de bagels open en beleg de onderste helft met een paar plakjes appel, een beetje sla, de komkommerlinten en zalmsalade.
  • Besmeer de andere helft van de bagel met de overige mayonaise.
4
  • Meng de overige sla, appel en komkommer met de dressing in de saladekom.
  • Dek de bagel af met de bovenkant en serveer met de salade.